1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bij een aanval op de servers van de game League of Legends hebben hackers spelersdata buit kunnen maken. Volgens de makers van het spel zouden er geen creditcard-gegevens vergaard zijn.

De makers van League of Legens, Riot Games, heeft laten weten dat de lekken waardoor de hackers aan konden vallen inmiddels gedicht zijn. In een verklaring laat Riot Games weten inderdaad gehackt te zijn.Bij de aanval is data van spelers buit is gemaakt, CEO Brandon Beck benadrukt echter dat hierbij geen creditcard-gegevens uitgelekt zijn.

De hackers hebben bij de aanval hun handen weten te leggen op de gegevens van spelers uit Europa. Er werd namelijk ingebroken op een server waar de gegevens van spelers uit het noorden, oosten en westen van Europa op stonden. Riot Games laat weten dat deze spelers op zeer korte termijn een bericht zullen ontvangen om ze op de hoogte te stellen van de aanval.

Het zou volgens Riot Games onder andere gaan om e-mailadressen, versleuteld wachtwoord en geboortedata gaan. Bij een klein deel zou ook de voor en achternaam van de speler bekend zijn. De game-ontwikkelaar raadt spelers dan ook aan om zo snel mogelijk zijn of haar wachtwoord te veranderen.