2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft tijdens een persconferentie laten weten dat er in de PSN-database ongeveer 10 miljoen creditcardgegevens staan van verschillende personen. Dit aantal is dan ook meteen het maximale dat kan zijn buitgemaakt. Sony wilde niet zeggen hoe de hacker toegang heeft verkregen tot het systeem en wat voor soort exploit er is misbruikt, wel dat de exploit al bekend was.

De exploit die de hacker heeft misbruikt was dus al deels bekend bij het bedrijf, maar nog niet bij het management van het PlayStation Network. Om die reden maakt Sony nu ook een functie aan voor een chief information security officer die ervoor moet zorgen dat exploitmeldingen sneller worden opgepakt en gedicht. Ook werkt het bedrijf samen met de FBI om de dader of daders te pakken te krijgen.

Volgens Sony is er sprake van een hacker met zeer veel kennis. Dit werd zowel door het eerste als het tweede beveiligingsbedrijf erkend die Sony in de arm nam nadat bleek dat het PSN was gehackt. Sony erkent dat er veel gegevens kunnen zijn buitgemaakt, maar er zou geen bewijs zijn dat er ook daadwerkelijk (creditcard)gegevens zijn gestolen. Er is geen bewijs dat de hacker bepaalde delen van de database heeft benaderd.

Sony zegt dat er nog geen gebeurtenissen zijn geweest met fraude met creditcardgegevens naar aanleiding van de PSN-hack. Al zijn er op het internet al verschillende mensen die claimen dat dit wel zo is. Sony lijkt ook niet geheel zeker van de zaak te zijn en vraagt iedereen dan ook om zijn afschriften goed in de gaten te houden. Sony was vooral in het begin van de PSN-hack nogal vaag met zijn berichtgeving. Met deze officiële persconferentie is er nu wat meer duidelijkheid.