1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eind vorige week waren er plotsklaps geruchten over Nokia en Samsung. Laatstgenoemde zou interesse hebben in een overname van de Finse producent van onder andere smartphones. In een kort bericht heeft Samsung vandaag echter ontkend dat er sprake zou zijn van interesse voor een overname.

Kort nadat de geruchten over een op handen zijnde overname de wereld in werden geholpen sprongen Nokia’s aandelen met zes procent omhoog. Vandaag heeft Samsung echter een kort statement de deur uit gedaan, waarin het stelt dat ‘zulke berichten puur speculatief en onwaar zijn’. Nokia’s aandelen openden vandaag hoger dan dat ze op vrijdag sloten, maar na deze bekendmaking daalde de waarde van de aandelen al gauw met zo’n twee procent.

Nokia heeft het sinds enkele jaren moeilijk. Het marktaandeel van de Finnen in de smartphonemarkt daalde in die jaren met bijna 50 procent. In het eerste kwartaal van 2012 werd Samsung de grootste producent van telefoons. Een jaar geleden gingen er ook al geruchten over een overname van Nokia door Samsung, ook toen is deze overname ontkend.