1 min

Apple heeft het afgelopen jaar al wat bestellingen voor componenten overgeheveld van Samsung naar andere fabrikanten, omdat Samsung een grote concurrent is geworden op de smartphone- en tabletmarkt. Volgens AppleInsider gaan meer fabrikanten dit voorbeeld volgen, waaronder Nokia. Ook dit bedrijf wil zoveel mogelijk componenten elders gaan afnemen. Samsung is dus weliswaar zeer succesvol op de smartphonemarkt, maar dat gaat mogelijk ten koste van de omzet die het bedrijf maakt bij de productie van componenten voor concurrenten.

Voor Samsung is dit natuurlijk slecht nieuws, het feit dat Apple al componenten elders is gaan afnemen heeft het bedrijf al veel omzet gekost. Als meer fabrikanten dit voorbeeld volgen, waaronder Nokia, dan kan dit Samsung nog veel extra omzet gaan kosten. Nokia is namelijk nog steeds de op één na grootste telefoonfabrikant ter wereld. Het Finse bedrijf moet weliswaar hard knokken op dit moment om zijn positie terug te krijgen op de smartphonemarkt, maar op de markt voor featurephones is het nog steeds zeer groot.

Samsung heeft laten weten gewoon te blijven investeren in de productiecapaciteit voor componenten, ondanks het gevaar dat Apple en Nokia hun componenten elders gaan afnemen. Op dit moment is Apple nog steeds Samsung’s grootste klant. Samsung produceert onder meer processoren, geheugenchips en schermen.