1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Analisten verwachten dat Samsung een einde zal maken aan de 14-jarige heerschappij van Nokia op de mobiele telefoonmarkt. Uit een rondvraag van persbureau Reuters onder analisten kwam naar voren dat Samsung met 88 miljoen verkochte telefoons de 83 miljoen van Nokia voorbij zal gaan, waarmee er een eind is gekomen aan Nokia’s dominantie.

Het Finse bedrijf kwam afgelopen woensdag met tegenvallende verkoopresultaten naar buiten en moest ook winstwaarschuwing afgeven. Hierdoor verloor het aandeel Nokia in korte tijd 18 procent van zijn waarde. Dit zorgt er meteen voor dat analisten hun verwachtingen hebben bijgesteld, zij denken dat Samsung de koppositie nu eerder overneemt, in januari kwam in eenzelfde poll naar voren dat Nokia voorlopig ver voor de Koreanen zou blijven. Over twee weken zal een stuk meer duidelijk zijn als Samsung de kwartaalcijfers bekendmaakt.

Nokia werd in 1998 ’s werelds grootste mobiele telefoonfabrikant en nam toen het stokje over van Motorola. Dit heeft het zolang vast kunnen houden door de verkoop van ‘low-end’ toestellen, op de smartphone-markt heeft het bedrijf al lang geleden de koppositie verloren.