2min

Microsoft is op dit moment bezig met de organisatie van een evenement dat op maandag 18 juni zal plaatsvinden. Het computer- en softwarebedrijf heeft diverse techwebsites donderdag uitnodigingen toegestuurd, maar het bedrijf wil niet zeggen wat het onderwerp is van de manifestatie.

"U bent van harte uitgenodigd voor een exclusief media optreden van Microsoft in Los Angeles op maandag 18 juni. De deuren openen om 15.30", aldus de uitnodiging die diverse techwebsites donderdag in de inbox ontvingen. De zeer vage, algemene tekst laat veel aan de fantasie over. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er volop wordt gespeculeerd over wat Microsoft volgende week maandag aan het publiek wil tonen of mededelen.

Volgens CNET is het mogelijk dat het computer- en softwarebedrijf Xbox Music onthult. Xbox Music is de opvolger van Microsofts muziekdienst Zune. Vorig jaar oktober maakte Microsoft bekend dat het de productie van Zune Players zou gaan staken. Eind februari deelde het Amerikaanse elektronicabedrijf mede dat de Zune-desktopapplicatie niet langer te vinden zal zijn in het nieuwe besturingssysteem Windows 8, dat naar verwachting in oktober haar debuut zal maken. Muziek, video en games worden dan ondergebracht bij het nieuwe overkoepelende entertainmentplatform Xbox Live for Windows.

AllThingsD suggereert dat Microsoft mogelijk meer over Windows 8-tablets zal vertellen. De techweblog van The Wall Street Journal zegt zich te baseren op "bronnen buiten het bedrijf". De betrouwbaarheid hiervan valt dus in discussie te trekken. Zeker is dat Microsoft niet een preview van de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Windows Phone Apollo zal tonen. Dit evenement staat gepland voor woensdag 20 juni.

Een andere mogelijkheid is dat Microsoft de overnameplannen van Yammer officieel aankondigt. Maar of het bedrijf hier daadwerkelijk een speciaal evenement voor zou organiseren, lijkt twijfelachtig. Donderdag deden er geruchten de ronde dat Microsoft een oogje heeft op Yammer, een bedrijf dat sociale netwerken opzet voor het bedrijfsleven. Anonieme bronnen claimden dat het computer- en softwarebedrijf de plannen op korte termijn officieel kenbaar zal maken.

Volgende week maandag weten we meer over het mysterieuze evenement van Microsoft.