1 min

Geruchten over wat Microsoft volgende week maandag op het mysterieuze evenement zal presenteren circuleren volop op het internet. Volgens een van de laatste berichten die Techzine heeft weten te bereiken lanceert het computer- en softwarebedrijf een heuse iPad-killer: een tablet die draait op het mobiele besturingssysteem Windows RT.

Het nieuws is afkomstig van The Wrap. De website zegt zich te baseren op "een bron met kennis van het bedrijf". Volgens deze persoon zal Microsoft volgende week haar eerste tablet aan het publiek tonen. De anonieme bron weet ten slotte te melden dat het computer- en softwarebedrijf uit Redmond een tablet met het mobiele besturingssysteem Windows RT zal onthullen. RT staat voor RunTime. Dit is een aangepaste versie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten die draaien op energiezuinige ARM-processoren, waarvoor een aparte versie van Windows 8 nodig was.

Microsoft weigert uiteraard ieder commentaar op de geruchten. Wellicht dat het bedrijf op deze manier de aandacht en interesse voor het mysterieuze evenement dat het volgende week maandag zal houden wil opschalen, een tactiek die Apple ook graag toepast bij de lancering van nieuwe producten.

Andere bronnen denken dat Microsoft maandag Xbox Music onthult, kenbaar maakt dat het Yammer heeft overgenomen, of meer zal vertellen over de toekomstige Windows 8 tablets. Zeker is dat Microsoft niet een preview van de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Windows Phone Apollo zal tonen. Dit evenement staat gepland voor volgende week woensdag.