1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zou volgens anonieme bronnen van plan zijn om tijdens de aankomende E3 beurs een nieuwe muziekdienst aan te kondigen. De dienst met codenaam Woodstock moet uiteindelijk Zune gaan vervangen.

Volgens insiders zal de Spotify-achtige dienst cross-platform beschikbaar worden voor Windows 8, Android, iOS en Xbox 360 gebruikers. Het Windows Phone-platform wordt niet genoemd, maar gezien de huidige Zune integratie kunnen we er vanuit gaan dat ook Microsoft’s eigen mobiele besturingssysteem ondersteunt zal worden. De service zal via een browser toegankelijk worden, zonder het gebruik van een plugin, maar met vergaande integratie in Facebook.

Microsoft is al enige tijd bezig met het uitfaseren van het Zune merk, welke ook niet meer zal verschijnen in het aankomende Windows 8 besturingssysteem. In de plaats daarvan zal Xbox Music and Video services het overkoepelende entertainment-platform worden.

Verwacht wordt dat Microsoft op 4 juni tijdens zijn presentatie op de E3 beurs in Los Angeles de dienst voor het eerst zal tonen en zich op zal maken voor een lancering samen met Windows 8.