Een petitie die er voor moet zorgen dat Windows Phone 8-features hun weg zullen vinden naar Windows Phone 7-modellen lijkt enige voet aan wal te krijgen bij de huidige bezitters van een Windows Phone. De petitie is in vijf dagen namelijk al ruim 10.000 keer ondertekend.

De petitie pleit ervoor dat features uit de nieuwste versie van Windows Phone die niet hardware-afhankelijk zijn ook hun weg zullen vinden naar de oudere versie van het besturingssysteem, Windows Phone 7. De actie werd gestart door een blog die zich bezig met nieuws rondom het besturingssysteem.

Het feit dat Windows Phone 7-modellen geen update zullen krijgen naar de nieuwste versie van het besturingssysteem stelde aardig wat gebruikers teleur. Veel gebruikers zien het dan ook graag gebeuren dat Microsoft een deel van de nieuwe features beschikbaar maakt voor de oudere versie van Windows Phone. Bij een aantal zaken is het onmogelijk om deze beschikbaar te maken op Windows Phone 7, bijvoorbeeld omdat een NFC-chip in de toestellen mist. Echter zijn er ook genoeg features waarbij dit wel mogelijk zou zijn. Voorbeelden hiervan zijn Internet Explorer 10 Mobile, Xbox Music en Video en een verbeterde integratie van SkyDive.

Mocht je ook je handtekening onder de petitie willen zetten, dan kan dat op de Uservoice-site.