Microsoft heeft recentelijk Windows Phone 8 uitgegeven en partners zoals HTC en Nokia lanceerden de bijbehorende toestellen. Microsoft beloofde ook Windows Phone 7- en 7.5-gebruikers te voorzien van een software-upgrade naar Windows Phone 7.8, wat volgens de laatste berichten de RTM-fase heeft bereikt. Microsoft geeft aan dat Windows Phone 7 en 8 nog vele jaren ondersteund zullen worden.

Verschillende eigenaren van Windows Phone-toestellen, vooral van de redelijk nieuwe Nokia Lumia 900, hebben hun ongenoegen geuit dat zij niet de volledige overstap naar Windows Phone 8 kunnen maken met het huidige toestel. Terry Myerson, vice-directeur van Microsoft’s Windows Phone-afdeling, heeft aangegeven dat zijn bedrijf de gebruikers die een telefoon hebben gekocht met het oudere besturingssysteem niet zal vergeten.

Myerson zei: "Ik verwacht dat beide platformen wereldwijd een lang leven beschoren zijn. Windows Phone 7.8-apparaten zullen een veel lagere prijs meekrijgen dan Windows Phone 8-apparaten, dit maakt mede met de applicaties die op beide besturingssystemen werken dat het Windows Phone-ecosysteem sterker wordt. We waarderen elke Windows Phone 7 en 7.8-consument die we hebben en we zullen ons blijven inzetten voor deze consumenten. Toch is het zo dat Windows Phone 8 het besturingssysteem is waar we mee verder willen."