Apple zou naar verluidt het Chinese Proview 60 miljoen dollar betalen om te schikken in een rechtszaak om de merknaam iPad, welke eigendom zou zijn van Proview. Hiermee zou er een einde aan de rechtszaak tussen Apple en Proview komen.

Dit meldt een Chinese provinciale rechtbank in een verklaring. De rechtbank verklaart dat Apple en Proview tot een schikking hebben kunnen komen. Apple zou een bedrag van 60 miljoen dollar naar Proview overmaken, wat naar verluidt inmiddels al is gebeurd. Het zou echter twee weken duren voordat het bedrag in China aankomt en volledig volgens de regels op de juiste rekening staat.

Het bedrag wat Apple aan Proview betaalt zal volgens de rechtbank gebruikt worden om enkele schulden van het bedrijf af te lossen. Het bedrag wat Proview afhankelijk van Apple eiste, ruim 400 miljoen dollar, wordt met de schikking bij lange na niet gehaald. Dit zou voornamelijk aan de schuldeisers van Proview hebben gelegen, zij wilden namelijk gauw geld zien van het noodlijdende bedrijf.