Apple bood Proview 16 miljoen voor iPad-naam

Apple zou het Chinese Proview enkele weken terug een bod hebben gedaan voor de merknaam iPad. Het bod bedroeg echter slechts 16 miljoen dollar, waarmee Proview niet akkoord ging. De Chinezen dachten namelijk eerder aan een bedrag van enkele miljarden dollars.

Apple bood Proview 16 miljoen voor iPad-naamApple en Proview liggen publiekelijk al bijna een half jaar met elkaar in de clinch om de merknaam ‘iPad’, achter de schermen speelt de zaak al sinds de introductie van de iPad. Apple was van mening dat het bedrijf de rechten op de merknaam heeft vanwege een overname van een Brits bedrijf dat de merknaam destijds bezat, maar Proview meent dat het de merknaam in enkele landen, waaronder China, nog in bezit heeft.

Het lijkt er op dat Proview welwillend is om de merknaam te verkopen, maar dan wel voor de hoofdprijs. Dat moet voor Proview ook wel, want onder andere acht Chinese banken willen wel wat geld zien van Proview. De Chinezen hebben nog verschillende leningen open staan van in totaal zo’n 400 miljoen dollar. Het lijkt er dus op dat Proview het geschil met Apple als een uitweg ziet om deze schulden af te betalen.

Volgens verschillende bronnen is het momenteel onduidelijk wie er de leiding heeft bij Proview. De bronnen vertellen dat de banken de dienst hebben overgenomen van de voormalige leiding van Proview.

Bron:The Next Web