Het is sinds Microsoft naar de beurs ging in 1986 nooit eerder voorgekomen maar het afgelopen kwartaal is het dan toch gebeurd, Microsoft heeft een kwartaal afgesloten met rode cijfers, oftewel het bedrijf heeft verlies gemaakt.

Het afgelopen kwartaal werd door Microsoft afgesloten met een verlies van 492 miljoen dollar. Het negatieve resultaat is vooral te danken aan een slechte overname die het bedrijf afgelopen kwartaal moest afschrijven. Het gaat om de overname van advertentiebedrijf AQuantive, achteraf gezien een duidelijke miskoop van het bedrijf uit Redmond. Microsoft schrijft 6,2 miljard dollar af op deze overname, hierdoor komt het resultaat negatief uit.

Microsoft komt afgelopen kwartaal dus uit op een verlies van 492 miljoen dollar ten opzichte van een winst van 5,9 miljard dollar een jaar eerder. De omzet ging wel omhoog naar 18,1 miljard dollar, een jaar geleden was dat nog 17,4 miljard dollar.

Als we kijken naar de specifieke onderdelen van Microsoft dan valt op dat de Windows, Windows Phone en Xbox divisie tegenvallen maar de servertak van Microsoft een zeer goed resultaat neerzet.

Het komende jaar zal de omzet en de winst van Microsoft ongetwijfeld weer omhoog zijn. Het bedrijf staat op het punt om drie producten te vernieuwen die de markt moeten veranderen. Windows 8, Windows Phone 8 en Office 2013. De licentiekosten die hiermee gemoeid zijn zullen Micrsoft veel meer winst gaan opleveren.