Rechter eist opnieuw namen van Google

De federale rechter William Alsup heeft opnieuw Google verzocht om de namen te geven van bloggers en journalisten die verslag hebben gedaan van het proces tussen Google en Oracle en die worden betaald door Google. Dit omdat de rechter over documenten beschikt waaruit blijkt dat beide bedrijven betalingen hebben gedaan aan bloggers en journalisten.

Google heeft tot op heden geen namen genoemd terwijl Oracle dit al wel gedaan heeft. Google heeft aangegeven dat het zoveel betalingen verricht dat het onmogelijk is om ze allemaal nog na te gaan.

Google had tot 7 augustus de tijd hiervoor. Rechter Alsup heeft Google nu verzocht om de lijst voor 24 augustus klaar te hebben. Om ervoor te zorgen dat Google niet weer met niets komt heeft de rechter het verzoek vereenvoudigd. William Alsup zei: "Oracle is het gelukt om het verzoek in te willigen. Google kan dit ook door een lijst te maken van alle verslaggevers die betalingen hebben ontvangen als adviseurs, aannemers, leveranciers of medewerkers."

Dit verzoek staat niet op zichzelf maar is een onderdeel van een rechtszaak tussen Google en Oracle. Java-eigenaar Oracle beschuldigde Google ervan dat het patenten op Java heeft geschonden om Android werkend te krijgen zonder daar licenties voor te hebben afgenomen. Google werd echter vrijgesproken door de jury in deze zaak.

Bron:guardian.co.uk