1 min

Apple bereidt zich voor op een mogelijke rechtszaak over LTE-patenten, na dreiging van Samsung. Apple bemachtigde in korte tijd 434 LTE-patenten om Samsung te pareren.

Dit nieuws komt nadat Samsung dreigde dat het Apple zal aanklagen als de nieuwe iPhone gebruik gaat maken van LTE-techniek. Apple heeft om de aanklacht van Samsung tegen te gaan een groot aantal LTE-patenten bij elkaar geraapt, vorig jaar had Apple nog geen enkel patent voor LTE-technieken, nu zijn dat er al 318 waarvan 44 stuks door Apple zelf ontwikkeld zijn. De rest is dus afkomstig vanuit overnames.

Apple heeft ook een meerderheidspositie in de aandelen van Rockstar Bidco, dit bedrijf heeft nog 116 LTE-patenten tot zijn beschikking. Rockstar Bidco is een bedrijf dat werd opgericht door Apple, Microsoft, RIM, Ericsson en Sony om de patenten van het failliete Nortel over te nemen. Uiteindelijk kwam Rockstar Bidco als winnaar uit de strijd, ook Google aasde op de patenten.

Met de patenten van Rockstar Bidco meegeteld komt het totaal van LTE-patenten waar Apple over beschikt op 434. Samsung daarentegen heeft op dit moment 819 LTE-patenten en is daarmee nog ruim in het voordeel.