2min

Juridische vertegenwoordigers van Apple zullen morgen, 21 september, volgens de Korea Times voor het gerechtshof in Californië vragen om de schadevergoeding van ruim 1 miljard dollar die Samsung al moet betalen te verdriedubbelen. Indien dit inderdaad zal gebeuren, zal rechter Lucy Koh voor de beslissing komen te staan om mogelijk de grootste schadevergoeding in een patentengeschil ooit op te leggen.

Negen juryleden veroordeelden Samsung afgelopen maand tot het betalen van een schadevergoeding van 1,05 miljard dollar. De jury kwam tot deze beslissing doordat bewezen zou zijn dat Samsung moedwillig inbreuk maakte op Apple’s patenten. Apple lijkt nu handig in te springen op de woordkeuze moedwillig, die destijds gebruikt werd. Juristen van Apple zeggen nu dat het bedrijf recht heeft op 3 miljard dollar schadevergoeding, omdat het gaat om moedwillige inbreuk op Apple’s patenten.

Als een reactie hierop zegt een ervaren jurist, die erop staat om gequote te worden als betrouwbare bron:"De beslissing betekent dat Apple snel de schade wil laten vergoeden die Samsung-producten hebben aangericht door innovaties te kopiëren. Net als bij eigenlijk het gehele proces, wil Apple ook hier maximaal voordeel halen uit de beslissingen die genomen worden door de jury".

Een bron die onbekend wil blijven omdat hij niet met de media zou mogen praten zegt:"Advocaten van Apple denken dat Samsung het beste de populaire Galaxy-serie kan terugtrekken uit de Verenigde Staten, waardoor deze markt in handen zal vallen van smartphones van Apple en Microsoft".

John Quinn, advocaat van Samsung, heeft aangegeven dat het bedrijf zal vragen aan Lucy Koh om deze nieuwe eis van Apple letterlijk het raam uit te gooien. Als dit niet gebeurt, zal Samsung in hoger beroep gaan.