1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft uitgeweid hoe het tot de hoogte van de boete-eis aan Samsung is gekomen. Van het Koreaanse bedrijf wordt een schadevergoeding van 2,191 miljard dollar geëist.

Apple liet de hoogte van de boete berekenen door Chistopher Vellturo, directeur van Quantitative Economic Solutions. Vellturo kwam op het bedrag van 2,191 miljard dollar door rekening te houden met de omvang van de zaak, de rivaliteit tussen de bedrijven en het geloof dat Samsung gebruikers wist te winnen door Apple’s patenten te schenden en de verloren verkopen die daaruit voortkomen.

"Dit is een hele grote markt en Samsung heeft een groot aandeel in de verkopen binnen deze markt. Het was een cruciaal moment voor Samsung om patenten te schenden," meldt Vellturo.

Intussen pleit John Hauser van de MIT-universiteit dat Samsung technologie van Apple kopieerde omdat het de competitie wilde aangaan met het Amerikaanse bedrijf. Samsung had destijds echter geen passend antwoord: "Samsung realiseerde zich dat het simpelweg geen apparaat had dat succesvol de concurrentie met de iPhone kon aangaan."

Door het kopiëren van Apple’s gepatenteerde ideeën kon Samsung alsnog de concurrentie aangaan en wist het veel toestellen te verkopen. Volgens Hauser zou Samsung minder apparaten hebben verkocht als Apple’s ideeën er niet in verwerkt waren: "De gepatenteerde functies hebben een meetbare impact op de aantrekkingskracht van producten tot de consument."

Samsung eist in dezelfde rechtszaak een schadevergoeding van 7 miljoen dollar van Apple, voor het schenden van twee patenten.