1 min

Opnieuw is er onenigheid tussen de fabrikanten Apple en Samsung. Ditmaal worden de kemphanen het niet eens over de grootte van het bedrag dat Samsung zou moeten betalen als schadevergoeding aan Apple.

Gisteren maakt een advocaat namens Apple bekend dat het Amerikaanse bedrijf een bedrag van 380 miljoen dollar (283 miljoen euro) eist van fabrikant Samsung. Samsung zelf heeft echter aangegeven dat het niet van plan is om meer dan 52 miljoen dollar (39 miljoen euro) te betalen. Dit bedrag komt overigens bovenop het al voor Samsung uitstaande bedrag van 600 miljoen dollar (447 miljoen euro) ter schadevergoeding, waartoe de rechter eerder besloot.

De mededeling over de hoogte van het bedrag ter schadevergoeding werd namens Apple gedaan door de advocaat Harold McElhinny. Namens Samsung deed advocaat Bill Price het woord. De eisen omtrent de schadevergoeding werd door beide fabrikanten geuit in de beginfase van de rechtszaak. Om tot een oordeel te komen over de definitieve boete is er een nieuwe achtkoppige jury aangewezen.

Eerder werd al geoordeeld dat Samsung zich schuldig heeft gemaakt aan het oneigenlijk gebruik van patenten van Apple. Deze patenten hebben betrekking op bepaalde technieken die Samsung in enkele toestellen van haar toestellen heeft gebruikt. Deze rechtszaak wordt echter opnieuw gedaan, gezien er in de aanvankelijke berekening van het door Samsung uit te keren bedrag een rekenfout is gemaakt.