LG heeft een rechtszaak tegen Samsung aangespannen vanwege inbreuk op ontwerppatenten van het OLED-beeldscherm van LG. Samsung zou inbreuk maken op zeven patenten, met vijf verschillende apparaten.

De rechtszaak die vandaag werd aangespannen in Seoul had betrekking op de Galaxy S II & III, Galaxy S II HD, de Galaxy Note en de Galaxy Tab 7.7. Eén van de zeven patenten welke LG vermeldt betreft een “Narrow Bezel"-technologie (smalle schermrand). LG wil ongeveer 1 miljard Won per patent waar inbreuk op gemaakt wordt. Dit komt neer op een totaalbedrag van 4,86 miljard dollar.

In een verklaring liet LG Display weten: "Deze rechtszaak is aangespannen om het intellectueel eigendom van LG Display te versterken en om eerlijke concurrentie te promoten. Samsung Electronics en Samsung Display moeten stoppen met het gebruiken van patenten, zonder daar toestemming voor te hebben".

Opvallend is dat slechts enkele weken geleden een vergelijkbare rechtszaak zich afspeelde, toen was LG de gedaagde en Samsung de uitdager. Wederom ging het hier over OLED-patenten.