Samsung beschuldigt LG van diefstal OLED techniek

Samsung spant een rechtszaak aan tegen LG voor het overnemen en doorverkopen van Samsung’s OLED techniek. LG heeft volgens Samsung meerdere malen onderzoekers overgehaald om voor LG te komen werken en zo de technologie van Samsung in handen te krijgen.

Samsung heeft aan de Central District Court van Seoul een rechtszaak aangespannen tegen LG. Samsung heeft klachten ingediend over 18 geheime technologieën van het bedrijf die door LG zouden worden gebruikt en nog eens 21 klachten over gerelateerde details. Samsung eist één miljard won (ongeveer 700.000 euro) van LG voor elke keer dat het bedrijf de OLED-technologie van Samsung heeft gebruikt of erover heeft gecommuniceerd met derden partijen.

Samsung beweerd dat LG de OLED-technologie en andere bedrijfsgeheimen heeft verkregen van Samsung door onderzoekers van Samsung over te halen om over te lopen naar LG. Eerder werden er al 11 medewerkers van Samsung gearresteerd voor het verkopen van technologie aan een rivaliserend bedrijf, toen gingen er al geruchten dat het hier om LG ging.

Samsung en LG strijden op dit moment om de beste OLED-techonlogie te maken en als eerste een goede betaalbare OLED-televisie op de markt te brengen. LG lijkt, als de beschuldigingen van Samsung kloppen, voor een kortere weg te kiezen en de technologie te willen stelen. Het is nu aan de rechter om zich over de zaak te buigen en te kijken of Samsung gelijk heeft.

Bron:The Verge