Samsung lijkt er naast Apple een nieuwe rivaal bij te hebben in de rechtszaal. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wordt door LG, eveneens uit Zuid-Korea, in eigen land aangeklaagd voor het schenden van verschillende patenten met de Galaxy Note 10.1. LG eist een verkoopverbod met een schadevergoeding voor elke dag dat de tablet nog verkocht wordt.

De drie patenten die Samsung geschonden zou hebben met de tablets hebben te maken met de LCD-schermen die in de apparaten gebouwd zijn. "Met deze actie probeert LG de verkoop, productie en import van het Samsung-product te stoppen, zo meldt een woordvoerder van LG.

Overigens liggen LG en Samsung al langer met elkaar overhoop, Samsung klaagde LG aan vanwege het stelen van OLED-techniek. Vervolgens spande LG een rechtszaak aan wegens patentschendingen van OLED-patenten door Samsung. Als reactie op LG’s aanklacht besloot Samsung nog een rechtszaak aan te spannen, omdat LG zou trachten om technici bij Samsung weg te lokken.

LG heeft een schadevergoeding van 1 miljard won geëist voor elke dag dat de Samsung Galaxy Note 10.1 nog verkocht wordt. Omgerekend is dit een bedrag van 705.000 euro per dag.