Michael Dell, oprichter en CEO van Dell, laat weten dat hij niet bezorgd is over het vraagstuk of Microsoft’s Surface een stuk uit het marktaandeel van Dell zou opeisen. Dell haalt onder andere het statement aan van Microsoft dat zijn Surface Tablet alleen alleen als voorbeeld dient.

Dell lijkt geen dreiging te zien in de komst van Microsoft als nieuwe speler op de tabletmarkt, de topman baseert deze aanname op de verwachtingen van Microsoft zelf. "Ik denk dat de impact maar nauwelijks te voelen is wanneer gekeken wordt naar het aantal producten dat Microsoft verwacht te verkopen", aldus Dell.

Naast het feit dat Microsoft niet verwacht veel producten te verkopen, haalt Dell ook een statement van Microsoft aan over zijn Surface: "Microsoft ontwikkelde Surface om als voorbeeld te dienen, het is een basis voor de Windows 8-ervaring", aldus Dell. Overigens is Dell wel van mening dat Windows 8 een goed besturingssysteem is om in te investeren. "Een groot deel van onze producten worden ontwikkeld voor Windows 8, we zijn van mening dat het een aantal geweldige mogelijkheden met zich mee brengt".