Nog altijd is er niets bekend over de exacte aantallen Surface tablets die verkocht werden. Steve Ballmer, CEO van Microsoft, noemde het verkochte aantal tablets "bescheiden". In eerste instantie leek het er nog op dat de vraag naar de tablet erg hoog was doordat deze al gauw uitverkocht raakte bij de pre-orders. Sindsdien kan een ieder die het apparaat wil hebben het echter makkelijk krijgen.

Nadat in eerste instantie de Surface tablets niet aan te slepen waren door Microsoft, lijkt het er nu op dat het bedrijf inmiddels genoeg voorraad heeft om de tablets tijdig te kunnen leveren. Opvallend was het echter wel de uitspraak van Steve Ballmer, die mogelijk de ontstane hype rondom de verkoopaantallen van de tablets probeert te sussen. De verkoopaantallen worden door Ballmer als ‘bescheiden’ afgedaan tegenover een Frans nieuwsblad.

Daarnaast liet Ballmer weten dat de aankomende Windows 8 Pro Surface-tablet "uniek" zal zijn. De tablet zal beschikken over een Intel-processor en een hogere resolutie. Deze tablet komt in het begin van 2013 op de markt.