Een onderzoek gedaan door Localytics wijst uit dat de rechtszaak tussen Apple en Samsung hielp bij het verkopen van Samsung’s Galaxy S III-telefoons. Media-aandacht lijkt de telefoon veel goeds te hebben gedaan.

Localytics laat in een bericht weten dat er twee specifieke situaties te zien zijn waarin Apple geholpen heeft de verkoop van de Samsung Galaxy SIII te bevorderen, de eerste gelegenheid had plaats in de week van de uitspraak in de patentschendingsrechtszaak tussen Apple en Samsung, waar de Galaxy S III een verkoopgroei van 16 procent doormaakte, in verhouding tot de 8 procent een week eerder.

Localytics stelt dat de media-aandacht en het constant vergelijken van de iPhone met de Galaxy SIII suggereerde dat de apparaten erg veel op elkaar leken, daardoor werd de Galaxy SIII een goed alternatief om te kopen in plaats van een iPhone.

De tweede uitschieter vinden we terug in de week waarin de iPhone 5 aangekondigd werd, de Galaxy S III maakte in die week een verkoopgroei van 15 procent mee. Volgens Localytics was dit het resultaat van berichten waarin gesteld werd dat de twee smartphones erg veel op elkaar leken qua prestaties en mogelijkheden.