Apple vangt opnieuw bot bij de Amerikaanse rechtbank. De rechter bepaalde dat er voorlopig geen verkoopverbod voor de Samsung Galaxy S III komt. Apple wilde op 21 juni het verbod juridisch afdwingen, maar de rechter liet weten dat haar agenda te vol is.

Aanvankelijk had Apple enkel een verkoopverbod geëist voor de Galaxy Nexus, maar de Amerikanen voegden de Galaxy S III onlangs toe aan dit lijstje. Het Amerikaanse technologiebedrijf claimt dat het toestel inbreuk maakt op twee patenten die het bedrijf bezit: het nieuwe slide-to-unlock patent en een autocomplete patent. Om geen financiële schade te lijden vroeg Apple vorige week een verkoopverbod aan voor Samsungs nieuwste vlaggenschip.

Rechter Lucy Koh liet deze week weten dat ze niet op korte termijn aan de eis van Apple kan voldoen, omdat haar agenda simpelweg overvol is met hoorzittingen tussen beide partijen. Dat wil niet zeggen dat het verkoopverbod van tafel is, maar dat de behandeling ervan voor onbekende tijd is uitgesteld. Volgens persbureau Reuters zal het kortgeding pas in juli plaatsvinden.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Apple achter het net vist. Vorige week diende het technologiebedrijf een import- en verkoopverbod in voor de Samsung Galaxy Tab 10.1. Rechter Koh keurde het verbod niet goed op procedurele gronden: Apple had het hof van beroep niet formeel op de hoogte gesteld van het verbod. Zodra Apple dat alsnog heeft gedaan, zal de rechtbank de zaak echter opnieuw in behandeling nemen.