Nokia ontkent geruchten rechtszaak HTC 8X niet

Eind september schreven we over een gerucht dat Nokia stappen wilde ondernemen om het ontwerp van de Lumia 820 te verdedigen. Nokia zou voornemens zijn om een rechtszaak wegens inbreuk op patenten op te starten. De HTC 8X zou teveel op de Nokia Lumia 820 lijken. De CEO van Nokia kan de geruchten niet ontkrachten.

In een interview met Nokia’s CEO, Stephen Elop, ging News.com dieper in op de gelijkenis tussen de HTC 8X en de Lumia 820. Op de vraag hoe een gemiddelde consument het verschil kan merken tussen Nokia’s smartphone en die van HTC stelde Elop, "Ons apparaat komt als beste uit de bus wanneer het gaat om foto’s nemen, navigeren of zaken als de grootte van de batterij. Het is voor ons belangrijk dat in een winkelomgeving dat verhaal wordt verteld."

Vervolgens vroeg News.com of Nokia nog plannen had om actie te ondernemen tegen HTC in de vorm van een aanklacht voor schending van ontwerppatenten. Deze vraag werd ontweken, "Wij geven geen commentaar op zaken als deze. We zorgen er altijd voor dat ons merk, ons intellectueel eigendom en onze ontwerpen beschermd zijn.", aldus Elop. "Ik ben er ook van overtuigd dat het makkelijk is om iets te kopiëren, maar de kwaliteit van het product evenaren is iets heel anders. We zijn erg trots op wat we hebben bereikt met deze apparaten."

Met deze ontwijkende opmerking lijkt het er op zijn minst op dat Nokia een eventuele rechtszaak tegen HTC nog altijd in overweging heeft.

Bron:Neowin