Nog maar een paar dagen geleden schreven we over het nieuws dat HTC tot een schikking was gekomen met Apple om een einde te maken aan een voortslepende ruzie over patenten. HTC blijkt echter nog lang niet uit de brand, want het is nu de beurt aan Nokia om het Taiwanese bedrijf aan te klagen. Nokia verdenkt HTC van het schenden van maar liefst 32 patenten.

Foss Patents liet weten dat HTC aangeklaagd wordt voor het schenden van 32 patenten, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De ingezette patenten richten zich op verscheidene technologieën van Nokia, onder andere de kalenderweergave, voor een mobiele terminal en een communicatienetwerk-terminal die ondersteuning biedt voor verscheidene applicaties.

Er zijn voor deze zaak al vier hoorzittingen gepland, waaronder drie volledige rechtszaken. Deze zaken zullen nog voor het einde van dit jaar plaats gaan vinden. Het lijkt er dus op dat er haast wordt gezet achter deze rechtszaak.

Foss’s analist voor intellectuele eigendom, Florian Mueller, denkt dat HTC weinig weerstand kan bieden aan de aanklachten van Nokia. "Als we kijken naar het proces in de zaak tussen Apple en HTC is het makkelijk om tot de conclusie te komen dat Nokia in dit geval de rechtszaak zal winnen en ook zal deze naar alle waarschijnlijkheid meer royalty’s vragen dan dat Apple van HTC ontvangt"