1 min

HTC heeft opnieuw het onderspit gedelgd in een rechtszaak tegen Nokia. De Duitse rechtbank oordeelde dat HTC inbreuk maakt op een patent van Nokia voor het maken draadloze connecties. HTC had de technologie al uitgeschakeld in Duitsland, maar gaat nu onderzoeken hoe het de technologie kan verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat HTC een patentzaak verliest van Nokia, het is om precies te zijn zelfs al de vierde keer sinds 2012. Nokia besloot in 2012 voor het eerst naar de rechter te stappen voor een patentzaak tegen HTC.

Inmiddels heeft HTC al meerdere malen van de rechter te horen gekregen dat het inbreuk maakt op patenten van Nokia. Zo verloor HTC in Nederland van Nokia omtrent het gebruik van een microfoon die door Nokia was gepatenteerd. Uiteindelijk moest HTC de microfoon wereldwijd uit alle nieuwe HTC-toestellen halen.

Het patent waar HTC ditmaal inbreuk op maakt is een methode om moderne mobiele apparaten verbinding te laten maken met oudere draadloze netwerken. HTC laat in een verklaring weten: "We zijn aan het onderzoeken hoe we deze technologie uit onze toestellen kunnen verwijderen.". Nokia laat op zijn beurt weten blij te zijn met de uitspraak van de Duitse regionale rechtbank van Mannheim.