Google heeft een speciale website geopend waar men via fotomateriaal een digitale rondleiding kan krijgen in Google’s datacentra. Het kloppend hart van het internet, aldus Google.

De datacentra van Google worden gebruikt voor verscheidene Google diensten als YouTube, Gmail, Google+ en miljarden zoekopdrachten van over de hele wereld. Google groeit nog steeds enorm met tientallen diensten dus de datacentra worden groter en groter. Google heeft nu een speciale website gelanceerd waarmee iedereen een kijkje gegund wordt in enkele datacentra van het bedrijf.

De website laat foto’s zien van acht verschillende datacentra die onder andere gelocaliseerd zijn in de Verenigde Staten, België en Finland. Deze lijken niet genoeg te zijn voor Google want op dit moment worden er nog een aantal datacentra uit de grond gestampt in onder meer Singapore, Hong Kong, Taiwan en Chili. Naast de Foto’s van de acht datacentra is er ook een mogelijkheid om met Google Street View door het datacentrum in Noord Carolina te wandelen. In Nederland heeft Google ook een datacenter, in de eemshaven in Groningen, hiervan zijn geen foto’s vrijgegeven.

Voor de website met alle foto’s kan je hier terecht, wanneer je geen interesse hebt in een stortbui aan foto’s kan je ook op een wat rustiger tempo door het datacentrum van Noord Carolina lopen via Google Street View. Of gewoon enkele foto’s in onze galerij bekijken onder het artikel.