HTC heeft de kwartaalcijfers van het derde kwartaal onthuld. De omzet kwam op 2,4 miljard dollar, waar 133 miljoen dollar aan nettowinst van overbleef. Dit staat in schril contrast met de cijfers die de Taiwanezen in dezelfde periode een jaar eerder lieten zien, toen behaalde het bedrijf nog een omzet van 4,64 miljard dollar, met een nettowinst van 639 miljoen dollar.

De cijfers die het bedrijf presenteerde, geven een daling van 48 procent in omzet weer en 79 procent daling van wat er aan nettowinst van overblijft. HTC verwacht van het huidige kwartaal ook weinig positiefs, het Taiwanese bedrijf verwacht een omzet die verder daalt naar 2 miljard dollar. HTC heeft niet aangegeven hoeveel smartphones er verkocht zijn in het derde kwartaal, maar IDC schat dat er 42,5 procent exemplaren minder verkocht zijn dan een jaar geleden. Ondanks dat is HTC wereldwijd gezien nog wel de nummer 5 smartphonefabrikant.

Het Taiwanezen bedrijf is momenteel bezig om andere diensten te ontwikkelen, niet alleen om alternatieve inkomstenbronnen te creëren, maar ook om consumenten naar hun smartphones te lokken. HTC geeft aan dat China een steeds belangrijker afzetgebied gaat worden voor hun producten. De vraag naar low-end smartphones zal daar de komende jaren enorm toenemen, HTC hoopt daarvan te kunnen profiteren.