1 min

Intel is begonnen met de productie van een nieuwe serie aan SSD’s, deze schijven zouden de oude harde schijven uit de computersystemen moeten vervangen. De SSD 335-serie is gericht op de doe-het-zelf consument en moet het instapniveau publiek aanspreken.

Intel beweert dat de SSD 335-serie gebruik maakt van de kleinste en meest efficiënte NAND-flashchips die op het moment op de markt beschikbaar is. De SSD 335 is namelijk de eerste in zijn soort die gebruik maakt van een 20nm. NAND flash, deze is in samenwerking met IBM ontwikkeld.

Intel stelt dat de SSD 335-serie schrijfsnelheden tot 450MB per seconde kan halen en tot wel 500MB per seconde aan leessnelheid. De SSD wordt alleen in een 240GB capaciteit geleverd. De SSD 335 wordt geleverd in de standaard 2,5 inch grootte en maakt gebruik van een SATA600-verbinding. Het product wordt standaard geleverd met 3 jaar garantie.

Wanneer deze SSD zijn weg naar Nederland vindt is tot op heden onduidelijk, de SSD staat wel al te koop op Newegg, voor een prijs van 210 dollar.