1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Taiwanese HTC is in de Verenigde Staten in opspraak geraakt door het mogelijk schenden van twee patenten van Nokia. Het betreft hier vooralsnog om een voorlopige uitspraak van de Internationale Handelscommissie. Een definitief oordeel zal begin 2014 worden geveld.

De patenten die door HTC geschonden zouden zijn, betreffen een bepaalde techniek die schuilt in het versturen en ontvangen van signalen van mobiele apparaten. De aanklacht van Nokia is door de Internationale Handelscommissie als gegrond beoordeeld, tijdens de voorprocedure. HTC zou in ieder geval twee patenten van Nokia hebben geschonden.

Nokia zou graag zien dat de toestellen van HTC, waarin de door Nokia ontworpen techniek schuilgaat, niet meer beschikbaar zullen zijn in de Verenigde Staten. Het betreft hier de HTC Inspire 4G (februari 2011), Flyer (mei 2011), Sensation 4G (juni 2011), Jetstream (september 2011), Amaze 4G (oktober 2011), Radar 4G (oktober 2011) en de Rezound (november 2011).

Een definitieve uitspraak over de kwestie omtrent het onrechtmatig gebruik van de patenten van Nokia door HTC, zal naar verluidt op 23 januari 2014 plaatsvinden. Nokia heeft alvast laten weten tevreden te zijn over het initiële besluit van de Internationale Handelscommissie, met als conclusie dat duidelijk is dat HTC zich in ieder geval schuldig heeft gemaakt aan het onrechtmatig gebruiken van tenminste twee patenten.