1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nokia heeft aangegeven een koper gevonden te hebben voor het te koop staande hoofdkwartier in Espoo, Finland. Het zou gaan om het bedrijf Exilion, een software consultant-bureau.

Met de verkoop is een bedrag van 170 miljoen euro gemoeid. Nokia gaat overigens zoals verwacht het hoofdkantoor wel weer leasen van Exilion. Over het bedrag dat daarvoor betaald moet worden deden geen van beide bedrijven uitspraken.

Nokia, dat de afgelopen kwartalen keer op keer slechte cijfers moest presenteren, moest manieren verzinnen om de uitgaven omlaag te krijgen. Volgens Financieel directeur Timo Ihamuotila ligt de verkoop van het hoofdkantoor in lijn met de strategie van Nokia om minder onkosten aan randzaken te spenderen. Hij voegde er wel aan toe dat Nokia geen plannen heeft om Espoo te verlaten en dat ze verwachten daar nog een lange tijd aanwezig te zijn.

Nokia heeft alleen dit jaar al 10.000 banen moeten schrappen en wil daarbij aan het einde van 2013 1,6 miljard euro bezuinigen. Het afgelopen derde kwartaal noteerde Nokia nog een verlies van 576 miljoen euro, wat de reserves van het bedrijf naar beneden trok naar een totaal 3,6 miljard euro.