Nokia heeft laten weten dat het overweegt om het hoofdkantoor in het Finse Espoo te gaan verkopen. Nokia is alle bezittingen aan het bekijken die niet direct bijdragen aan de core-business en of het deze kan verkopen of beëindigen om geld te besparen of binnen te halen. Hiermee wil Nokia een deel van de verliezen proberen op te vangen die het de afgelopen kwartalen heeft gemaakt. Eerder werden al diverse onderdelen verkocht.

Het Finse bedrijf probeert op het moment elk dubbeltje dat het kan vinden om te draaien en het zo vol te houden totdat weer in beter vaarwater terecht is gekomen. Nokia heeft alle pijlen gericht op de nieuwe Lumia smartphones met Windows Phone 8. Deze moeten nieuw en groot succes gaan brengen voor de Finse fabrikant en ervoor zorgen dat er weer zwarte cijfers worden geschreven.

Inmiddels zijn er al leidinggevenden vervangen, banen geschrapt, fabrieken verplaatst naar financieel aantrekkelijkere gebieden en diverse bedrijfsonderdelen verkocht. Hier komt dus bovenop dat Nokia nu van plan is om het eigen hoofdkantoor in Espoo te gaan verkopen. Dit moet tussen de 200 en 300 miljoen euro op gaan leveren. Dit moet de verliezen die geleden zijn in het tweede kwartaal van dit jaar, 826 miljoen euro, enigszins opvangen.

Nokia heeft op dit moment zo’n slechte leenstatus dat het bijna onmogelijk voor het bedrijf is om nog geld te lenen.

Een woordvoerder van het bedrijf geeft uitleg over de verkoop van het hoofdkwartier:"Nokia onderzoekt momenteel alle activiteiten, hieronder valt ook het ontroerend goed. Zoals de meeste bedrijven bij wie het beheren van ontroerend goed niet bij de kernactiviteiten horen is het zakelijk logischer om ontroerend goed niet in eigen bezit te hebben. Zodat er gefocust en geïnvesteerd kan worden in de kerntaken van een bedrijf".

De woordvoerder gaf daarnaast aan dat Nokia niet van plan is om Espoo te verlaten, hieruit kan worden afgeleid dat Nokia waarschijnlijk het gebouw, nadat het verkocht is, gaat huren.