1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een interview met Brian Williams van NBC geeft Apple’s CEO Tim Cook aan dat Apple een groot bedrag zal gaan uitgeven om de productie van Mac-producten terug te brengen naar de Verenigde Staten. In de jaren ’90 was diezelfde Cook verantwoordelijk voor de keuze om veel Apple-producten in China te laten produceren.

Vanaf begin 2013 wordt een productielijn voor Mac-producten in gebruik genomen. Eerder verschenen al iMac’s waarop een label met de tekst ‘Assembled in USA’ gevonden werd. Cook wilde echter nog niet duidelijk maken om welke precieze Mac-producten het zal gaan bij de productie in de Verenigde Staten, de CEO maakte wel duidelijk dat Apple al enkele jaren in de weer is om weer meer in het thuisland te gaan doen.

In een interview met BusinessWeek gaf Cook aan dat Apple maar liefst 100 miljoen dollar uitgeeft aan het terugbrengen van de productie naar de VS. Cook meldt overigens al direct dat dit niet wil zeggen dat Apple de productie in eigen hand zal nemen, waarschijnlijk zal een externe partij gebruikt worden voor de productie.

De overstap naar Aziatische landen voor de productie van Apple-apparaten had volgens Cook destijds meer te maken met vaardigheden dan met kosten. Volgens Cook is het educatiesysteem van China beter in staat om getalenteerde producenten voort te brengen. Daar wil Cook nu verandering in gaan brengen, hij hoopt ook dat Apple een voorbeeld zal zijn voor andere bedrijven.