Ook Foxconn wil productie uitbreiden in VS

Foxconn Technology Group, de grootste leverancier van fabrikanten zoals Apple en HP, kijkt naar mogelijkheden om uit te breiden naar de Verenigde Staten. Dit omdat de vraag van consumenten naar producten gemaakt in de Verenigde Staten hoog blijkt te zijn. Foxconn ontkende eerder nog plannen te hebben voor uitbreiding naar de VS.

In een verklaring laat Louis Woo, woordvoerder van Foxconn, weten: "We willen meer fabriceren in de VS, omdat consumenten dit in het algemeen verlangen." Daarbij wilde Woo niets kwijt over eventuele partners die naar hetzelfde streven. Opvallend, want ook Tim Cook, CEO van Apple, gaf gisteren in een interview met Bloomberg aan dat ook zijn bedrijf van plan is om meer dan 100 miljoen dollar uit te geven om Mac-producten in de VS te gaan produceren.

Foxconn heeft wereldwijd 1,6 miljoen werknemers, daarvan is het grootste gedeelte, namelijk 1,5 miljoen, werkzaam in China. Echter zijn er ook fabrieken in bijvoorbeeld Californië en Texas. Woo geeft aan dat de bevoorrading één van de grootste uitdagingen zal zijn wanneer het bedrijf uitbreidt naar de VS. Bovendien, geeft Woo aan, moet alle fabricage die in de VS verricht wordt voldoen aan hoge eisen talent in vergelijking met de goedkope arbeidskrachten in China. Dat is echter juist één van de redenen dat de consument liever producten die in de VS geproduceerd zijn wil hebben.

Bron:Bloomberg