Nintendo liet behalve de verkopen rond Black Friday in Amerika, verder niet weten hoe het ging met de verkoop van de Wii U. Volgens gegevens van het marktonderzoekbureau NPD heeft Nintendo over de hele maand november 1,75 miljoen consoles en handhelds verkocht in de Verenigde Staten.

Bij deze cijfers zitten dus ook de Nintendo DS en 3DS inbegrepen, die zijn samen goed voor de verkoop van 910.000 stuks. De nieuwste game-console van Nintendo, de Wii U, werd 425.000 keer verkocht in de eerste week na de lancering. Dit betekent dat de Wii U op dat moment al goed was voor bijna een kwart van de totaal verkochte consoles in november. Ter vergelijking: de Wii verkocht in de eerste week na de lancering 475.000 keer.

Hoewel de voorganger van de Wii U het dus nog iets beter deed in de eerste week van de lancering, geeft Nintendo wel aan dat de Wii U de status krijgt van must-have-product van deze feestdagenperiode. Ook was het spel Super Mario Bros. U enorm populair, de game ging in de eerste week in bijna 60 procent van de gevallen gezamenlijk met de Wii U de toonbank over, dit komt neer op 243.000 exemplaren.