Sinds de lancering van de Wii U in november is de console 890.000 verkocht, zo heeft Nintendo aangekondigd. 460.000 van die consoles werden verkocht in december.

Deze verkopen leverden 300 miljoen dollar op, wat 30 miljoen dollar meer is dan de Wii opbracht iets minder dan twee maanden na zijn lancering.

New Super Mario Bros. U, een launchtitel voor de Wii U, ging 580.000 keer over de toonbank, waarmee het een van de meest gespeelde games is op de nieuwe console.

"Hoewel de Wii U-lancering een nieuwe benchmark in de VS neerzette, heeft de Wii U zijn voorganger ingehaald in misschien wel de belangrijkste categorie: de hoeveelheid omzet", aldus Scott Moffitt, executive vice president van Sales & Marketing van Nintendo Amerika. "De vraag naar de Deluxe SKU, die praktisch overal was uitverkocht deze feestdagen (..) laat zien dat we een goed pakket en de games hebben om voortgang te boeken in 2013."

Op het gebied van de 3DS verkocht Nintendo iets meer dan 1,25 miljoen exemplaren in december en werden in totaal meer dan 7,7 miljoen 3DS-handhelds verkocht sinds de lancering ervan in de VS.

De Wii ging in december nog 475.000 keer over de toonbank en komt daarmee op 40,8 miljoen eenheden die verkocht zijn sinds de lancering van de console.