Nintendo Wii U geflopt maar Nintendo houdt vol

Nintendo heeft de kwartaalcijfers gepresenteerd en die zijn wat betreft de Wii U alles behalve rooskleurig. Het afgelopen kwartaal verkocht Nintendo slechts 160.000 Wii U consoles, waarvan 90.000 in Japan, 60.000 in de Verenigde Staten en 10.000 in de rest van de wereld, waar ook Europa onder valt. De verouderde Wii verkocht 25 procent beter dan de Wii U, in Europa zelfs 900 procent zo goed.

Nintendo’s nieuwe console is duidelijk niet wat het Japanse bedrijf ervan verwacht had, met slechts 10.000 verkopen buiten Japan en de Verenigde Staten kunnen we wel stellen dat de Wii U een flop is. Toch verwacht Nintendo dat de verkopen weer gaan aantrekken met de games die eraan zitten te komen. Het presenteerde op de E3 In Los Angeles onder meer een nieuwe Super Mario, Mario Kart en Donkey Kong Country.

Toch zal het bedrijf op moeten schieten want dit najaar komen ook de consoles van Sony en Microsoft beschikbaar en dan gaat de console oorlog pas echt los. Toch lijkt Nintendo zeker van zijn zaak dat de verkopen gaan stijgen, het bedrijf heeft namelijk de voorspellingen voor dit jaar niet aangepast en zoals het er nu naar uit ziet gaan ze niet bij lange na niet halen.

Zo heeft Nintendo voorspelt dat ze in 2013 zo’n 9 miljoen Wii U consoles gaan verkopen, op dit moment staat de teller op 3,6 miljoen exemplaren, de console verkopen moeten dus echt nog wat omhoog. Nintendo verwacht verder 38 miljoen Wii U games te verkopen en ligt daarmee wel op schema, het is nu de 14 miljoen verkopen gepasseerd.

Nintendo heeft uiteindelijk het kwartaal wel afgesloten met een winst van 88 miljoen Amerikaanse dollars, op een omzet van 832 miljoen dollar. Nintendo profiteert net als veel andere Japanse bedrijven van de zwakke Yen.