Spotify wil helpen nieuwe muziek te ontdekken

Spotify heeft een nieuwe Discover-sectie aangekondigd die gebruikers moet helpen nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast komt er ook een nieuwe Collection-sectie voor al je muziek en kun je bekende mensen gaan volgen via de Follow-feature. De nieuwe features zullen binnenkort uitgerold gaan worden en verwacht wordt dat de features begin 2013 op alle apparaten geïntroduceerd worden.

Daniel Ek, CEO van Spotify, geeft aan dat Spotify in de huidige vorm geweldig is om te luisteren naar hetgeen je wilt horen, maar wanneer je dit niet weet is de dienst niet zo goed. Daarom richt Spotify zich ook meer op het aanraden van muziek op basis van de muziek die je geluisterd hebt, of op basis van de artiesten die je volgt.

Ek legt uit dat met de toevoegingen die Spotify krijgt de dienst er totaal anders uit zal gaan zien, omdat eerst de zijbalk bestond uit een aantal afspeellijsten. Hier komt nu verandering in, doordat muziek die de gebruiker aangeraden wordt een prominente plaats krijgt.

Dit alles betekent dat Spotify straks bestaat uit vijf secties namelijk: Search, Discover, Radio, Collection en Follow. Ek zegt dat de aankomende veranderingen van Spotify niet alleen worden doorgevoerd om gebruikers tevreden te stellen, maar ook vanuit het oogpunt om nieuwe artiesten een kans te geven.

Bron:The Verge