Apple heeft nogal wat kritiek over zich heen gehad wegens het produceren van apparaten buiten de Verenigde Staten. Apple liet dit met name doen in China, waar de arbeidskosten veel lager zijn en de werkomstandigheden aan veel lagere standaarden voldoen. Na het nieuws dat Apple zijn productie verplaatst naar de Verenigde staten komt HP nu met een nieuwtje, dat bedrijf produceert haar producten al langer in de VS.

HP liet op zijn officiële blog weten al sinds de oprichting van het bedrijf in de Verenigde Staten te assembleren, 100 procent van de Workstations worden vervaardigd in een fabriek in Indiana, 36 procent van de zakelijke desktopsystemen wordt ook in de Verenigde Staten geassembleerd. De servers van HP worden in Houston, Texas gefabriceerd. In totaal stelt HP dat het over 2012 zo’n 2,9 miljoen pc’s in de Verenigde Staten verwacht te assembleren.

News.com stelt zelfs dat een aantal van HP’s zakelijke EliteBook-laptops in Noord-Amerika worden geassembleerd, maar er is geen informatie over de specifieke Staat waar dit gebeurt. Tony Prophet, Senior VP van HP stelt "We zijn zelfs marginaal bezig de assemblage van een aantal consumenten-PC’s terug te verplaatsen naar Noord Amerika. We willen minder in China doen."