Afgelopen vrijdag moest Techzine berichten dat Apple eigenhandig een halt toeroep aan één van de populairste Kickstarter-projecten genaamd POP. Apple wilde in eerste instantie geen gratie geven voor een toestel waarin de oude en nieuwe aansluitingen van iDevices werden gecombineerd, maar komt hier nu op terug.

POP is een universeel laadstation, waarmee onder andere iPhones, iPads en Android-toestellen opgeladen kunnen worden. In eerste instantie wilde Apple geen toestemming verlenen aan bedenker Edison Junior om de kleine Lightning-aansluiting in een apparaat te combineren met de oude Dock-connector of de micro USB-aansluiting die onder andere Android-toestellen gebruiken. Dat betekende het einde van POP en Edison Junior had al besloten om het geïnvesteerde geld terug te storten.

Apple heeft nu echter een statement naar buiten gebracht: "We ondersteunen apparaten die USB en de Lightning-aansluiting combineren, maar er waren technische problemen die er voor zorgen dat de Dock-connector en Lightning-connector gecombineerd konden worden in één apparaat. We hebben er aan gewerkt om dit probleem op te lossen en hebben onze richtlijnen bijgewerkt, zodat apparaten met zowel een Dock- als Lightning-aansluiting ook ondersteund worden."

Het is nog onduidelijk of het POP-project alsnog doorgaat, maar de weg lijkt open te liggen voor een hernieuwde poging. Edison Junior heeft verheugd gereageerd en gaat de richtlijnen opnieuw toetsen aan het originele idee. Omdat de reactie vanuit Apple’s PR-afdeling komt en niet vanuit de groep welke over iOS-accessoires gaat, houdt Edison Junior nog een slag om de arm.