Nieuwe cijfers uit Noord-Amerika tonen dat de aangenomen stijging van de iOS 6-adoptie mogelijk niet door Google Maps is gerealiseerd, maar wellicht het resultaat is van de lancering van de iPhone 5 in China. Deze iPhones worden standaard geleverd met iOS 6.

Advertentie- en Analysebedrijf Chitika heeft een onderzoek uitgevoerd naar de adoptie van het iOS 6-besturingssysteem in de Verenigde Staten en Canada sinds de lancering en stelt dat 50 procent van de gebruikers de overstap snel maakte. Daarna nam dit aandeel, verspreid over drie weken, toe tot 60 procent.

Vervolgens kreeg de adoptie van iOS 6 weer een duwtje in de rug, met de komst van de iPad Mini en de iPad 4 in midden november, maar in de week nadat Google Maps voor iOS gelanceerd werd, was er in Amerika geen stijging waar te nemen.

Dat China de verantwoordelijke is voor de stijging in de adoptie komt niet als een verassing, Na de Verenigde Staten is China Apple’s grootste markt. China zorgt voor ongeveer 15 procent van de omzet van Apple’s fiscale jaar dat in september eindigde.