1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple gaat vanaf heden tonen hoe het er voor staat met de adoptie van iOS-versies. Met deze stap creëert Apple meer duidelijkheid voor ontwikkelaars van applicaties en neemt het bedrijf het goede voorbeeld van Google over.

Apple toont voortaan in een taartdiagram hoe het staat met de adoptie van verschillende iOS-versies. Uit de eerste uitgave van de cijfers blijkt dat momenteel 93 procent van de apparaten is voorzien van iOS 6. Het gebruik van iOS 5 zit nog op 6 procent en eerdere versies van het besturingssysteem zijn gezamenlijk goed voor slechts 1 procent.

De data is voor ontwikkelaars van groot belang, omdat zij zo kunnen bepalen welke iOS-versies zij moeten testen bij de ontwikkeling van een applicatie. Elke iOS-versie worden er nieuwe API’s geïntroduceerd, maar het gebruik ervan wordt gelimiteerd door hoeveel mensen er nog op oude varianten actief zijn. Afgaande op de cijfers kunnen ontwikkelaars iOS-versies ouder dan iOS 5 uit hun hoofd zetten.

De getoonde data is gebaseerd op verkeer in de App Store in een periode van 14 dagen, eindigend op 3 juni. Het is onduidelijk hoe vaak Apple met een update van de cijfers komt, Google doet dit iedere maand. De statistieken van Apple en Google tonen compleet verschillende beelden; in het geval van Android was de nieuwste versie goed voor 33 procent van de apparaten in de meest recente cijfers.