Google lanceerde eind vorige week een standalone-app van de Maps-dienst voor iOS 6. Het lijkt er op dat aardig wat gebruikers hebben zitten wachten op het uitbrengen van deze applicatie: Er is een duidelijke stijging zichtbaar in het aantal upgrades naar iOS 6, sinds de uitgave van de Google Maps-app.

Het is inmiddels enkele maanden geleden dat Apple de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem iOS lanceerde. De daarbij behorende Kaarten-applicatie viel bij velen niet in goede aarde doordat er de kaarten niet klopten. In data van advertentiebureau MoPub is te zien dat het aantal unieke iOS 6-apparaten sinds de uitgave van Google Maps een stijging van 29 procent kent, sinds Google Maps voor dat besturingssysteem werd uitgegeven. MoPub beschikt over meer dan een miljard impressies van reclames per dag, in meer dan 12.000 applicaties.

MoPub’s CEO vertelt het volgende: "Sinds de lancering van Google Maps voor iOS 6 is een stijging van 29 procent in het aantal unieke iOS 6-gebruikers te zien. Wij denken dat dat gerelateerd is aan de Google Maps-applicatie. Het tootn aan dat veel mensen wachtten met een update naar iOS 6 vanwege Apple’s Kaarten-applicatie."

Google Maps voor iOS 6 is in 48 uur tijd al meer dan 10 miljoen keer gedownload.