Samsung wil half miljard telefoons slijten in 2013

Met nog enkele dagen te gaan tot de jaarwisseling, heeft het Koreaanse bedrijf Samsung zich alvast een goed voornemen gesteld voor het komend jaar. In 2013 wenst Samsung maar liefst 510 miljoen telefoons te verschepen richting winkels.

Volgens The Korea Times heeft Samsung zichzelf een opmerkelijk doel gesteld. Het aantal van 510 miljard stuks zou namelijk nog eens 20 procent bovenop de aantallen van 2012 betekenen: Samsung verscheepte in het nog lopende jaar 420 miljoen telefoons.

Van de 510 miljoen verscheepte toestellen moeten zo’n 390 miljoen stuks een smartphone zijn, terwijl de overige 120 miljoen stuks simpelere feature phones zijn. Het merendeel van de smartphones zal aangestuurd worden door Google’s mobiele besturingssysteem Android. Samsung heeft in haar plannen echter ook meer ruimte voor Windows Phone 8- en TIZEN-toestellen verwerkt. TIZEN is een besturingssysteem dat door het Koreaanse bedrijf in samenwerking met chipfabrikant Intel wordt ontwikkeld.

Samsung ziet overigens wel in dat de algemene vraag naar smartphones in de toekomst moet afnemen omdat de markt verzadigd raakt. Wel voorziet het bedrijf een nieuwe behoefte: telefoons met LTE-ondersteuning.

Bron:The Korea Times