1 min

De CEO van Qualcomm, Paul Jacobs, vind dat men Microsoft zeker niet moet uitsluiten in de smartphone oorlog tussen onder meer iOS, Android en dus ook Windows Phone. Dit liet hij weten tijdens de persconferentie van Qualcomm op de CES.

Tijdens de persconferentie op de CES kreeg Jacobs de vraag voorgeschoteld of hij dacht dat Windows Phone serieus kan concurreren met de twee smartphone leiders Apple’s iOS en Google’s Android. Jacobs antwoord daarop: "Het is nog te vroeg om hier uitspraken over te doen. Ik sluit Microsoft nooit uit omdat ze bereid zijn veel moeite te doen, ze ver vooruit plannen en veel middelen tot hun beschikking hebben. Ook hebben ze veel voordelen omdat ze zaken kunnen koppelen zoals enterprise software en Xbox."

Qualcomm wil duidelijk zaken doen met Microsoft, zowel met de smartphones als met de Windows RT producten. De chipfabrikant gelooft dat er genoeg ruimte is in de smartphonemarkt voor een nieuw mobiel besturingssysteem naast iOS en Android. Qualcomm is daarnaast ook het enige bedrijf dat op dit moment processoren levert voor op Microsoft Windows Phone gebaseerde smartphones. Ook zijn de Qualcomm chips terug te vinden in een aantal Windows RT tablets. Grote successen voor Windows Phone betekenen ook grote successen voor Qualcomm op dit moment.