Qualcomm heeft korte metten gemaakt met de mogelijke interesse van Microsoft voor Steve Mollenkopf. De topman zou mogelijk de nieuwe CEO van de softwaregigant worden, maar een promovering binnen Qualcomm zal dat waarschijnlijk voorkomen.

Steve Mollenkopf was voorheen de COO van Qualcomm en eind vorige week werd beweerd dat Microsoft hem als kandidaat zag voor de rol van CEO van de softwaregigant. Chipfabrikant Qualcomm leek hier echter weinig trek in te hebben en beloofde Mollenkopf terstond de rol van CEO. Op 4 maart 2014 zal Mollenkopf de touwtjes officieel in handen krijgen.

Qualcomm had al langer plannen om Mollenkopf te promoveren, maar heeft daar extra vaart achter gezet toen de geruchten over een vertrek naar Microsoft de ronde gingen doen. Dat geeft oud-CEO Paul Jacobs ook openlijk toe in een interview met Reuters.

Het lijkt er dus op dat Microsoft opnieuw achter het net vist. Eerder bleek topkandidaat Alan Mulally langer aan te blijven als CEO van Ford, in plaats van te vertrekken naar Microsoft. De softwaregigant hoopt nog voor de jaarwisseling een opvolger van vertrekkend CEO Steve Ballmer te presenteren, maar de tijd begint inmiddels wel te dringen.