De geruchten dat er een teruglopende vraag zou zijn naar de iPhone 5 heeft Apple geen goed gedaan op de beurs. De informatie komt bij de doorgaans goed ingelichte Wall Street Journal vandaan, die zich gebaseerd heeft op goed geïnformeerde bronnen.

De koers van Apple zakte voor het eerst sinds bijna een jaar door de 500 dollar grens heen. Bij het sluiten van de beurs kwam het aandeel uiteindelijk op 501 dollar te staan. Dit is een daling van 3,5 procent.

Apple zou volgens de geruchten de bestellingen van de onderdelen voor de iPhone 5, waaronder die van de schermen, hebben gehalveerd. Apple zou de leveranciers hier vorige maand al van op de hoogte hebben gebracht. De bronnen waar de WSJ zich op baseert hebben waarschijnlijk nauwe banden met de leveranciers van Apple. Dit zijn Sharp, Japan Display en het Zuid-Koreaanse LG, ook deze partijen kregen klappen op de beurs.

Bij het opengaan van de beurzen vandaag in de Verenigde Staten ging Apple meteen weer 3 procent onderuit waardoor het aandeel nu rond de 487 dollar schommelt.