1 min

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple gaat aankomend kwartaal de productie van de iPhone inkrimpen met 20 tot 25 procent. Volgens analist Shaw Wu van Sterne Agee heeft het besluit niets te maken met een afnemende vraag naar het toestel, maar met de komst van de zesde generatie iPhone.

Geruchten over de lancering van de nieuwe iPhone 5 circuleren al enige tijd over het internet. Volgens de laatste roddels die onze redactie bereikten onthult Apple in september de iPhone 5. Of het daadwerkelijk om een nieuwe versie gaat, of juist om een update van de iPhone 4S of een kleinere en goedkopere variant van de iPhone, waar de laatste tijd ook veel geruchten over te horen zijn, is onbekend.

Als voorbereiding op de komst van haar nieuwste iPhone zou Apple volgens analist Shaw Wu het orderaantal van haar huidige iPhones naar beneden hebben bijgesteld. In een bericht aan investeerders schrijft hij dat de iPhone-productie met 20 tot 25 procent is verlaagd. Wu verwacht dat Apple tussen de 26 miljoen en 28 miljoen iPhones zal produceren in het komende kwartaal.

Als Apple daadwerkelijk in september of oktober een nieuwe iPhone zal introduceren, is het aannemelijk dat het bedrijf geen nieuw toestel zal demonstreren op de Worldwide Developers Conferende (WWDC) die volgende maand plaatsvindt. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple dan wel de zesde versie van haar mobiele besturingssysteem iOS demonstreren.